klik di sini , terima kasih

PEMINAT SETIA!

Monday, 23 May 2011

STROK !!!!!! semoga ayah ku cepat sembuh ... amin .....

detik jam 6.32 a.m tadi aku di kejutkan adik ku secara mengejut ..
dalam keadaan mamai dan separa sedar telinga aku sayup 2 dengar ......
" abg jai , bangun .. tolong mak dengan abg aiq (abg aku ) papah ayah .. ayah jadi lagi macam dulu .."
tersentak aku .. lalu aku bangun terus tuju bilik ayah ku ..
time tu mak dan abg aku tengah pimpin ayah ku 
( dlm keadaan letih .. di sebabkan berat ayah dan hampir seluruh badan ayah krem ..)

kebetulan paksu aku dtg ( mak aku mmg jage anak paksu aku ..tu sebab tiap2 pagi paksu ku dtg )
aku , abg , adik dan paksu ku pimpin ayah untuk turun ke bawah (ruang tamu )
sbb ingin hantar ke hospital ampang (HA)
sampai di bawah kami masing 2 da x larat nak mengangkat lagi ..
aku buat keputusan suruh talipon ambulans ..
HA 3 minit ke rumah aku jer ..


- lebih kurang dlm 7.15 ambulans smp -


- keadaan ayah aku semasa di masukan ke dalam ambulans -


tp pagi tu aku x dpt bersama mak dan adik beradik yg lain pergi ke hospital 
kerana aku terpakse kerja dan menghantar cik tunang ..
lagipon aku baru saje seminggu bekerja di tempat baru aku tu ..
so , susah sikit nak mitak cuti ..- sedih -

tp balik saje dari keje aku terus pick up cik tunang dan petang tu jugak aku ke HA ..


- cer teka berapa no katil ayah aku - kikiki ...
*** ehh !! sape di sebalik cermin tu ??? tetttttt .............................



- time nie sebak sikit -

p/s : thanx kepada ahli keluarga yg lain .. paksu , maklang ,maklong dan beberapa sepupu aku yg hadir melawat ayah aku siang td .. tipon aku x henti berbunyi dr panggilan sedara mara kerana dorg tipon mak n abg aku x di jawap .. kat tempat keje tak putus2 berdering jer .. 

*** dan aku doa kan semoga ayah aku cepat sembuh seperti dulu .... " ayah ... kuat kan semangat ...."

4 comments:

AIN MUSTAZA said...

hospital ampang yg teruk..demn....sbb sekangkang kera je dr umah ,so snng mak nk jaga .xboleyh nk buat ape la..hurmmm

faizal chicharito said...

nak wat camne..pk mak gak..sebab kalau g hospital jauh payah mak nak jenguk ayah..ngan izat masih sekolah..kang die balik tgah ari camne lak an..?pastu dgn nak jage akil lagi..tu pon naseb baik sok paksu x anta..sbb paksu keje malam..

lagi pon hospital mahal2 pon doc mcm ape jer.. tgok la time kat pusrawi ..beribu abis tp still jadi lagi ..

so berdoa je la semoga ayah cepat sembuh

schasya said...

amin mudah-mudahan. .

faizal chicharito said...

thanx schasya (^o^)