klik di sini , terima kasih

PEMINAT SETIA!

Saturday, 21 May 2011

segmen SC : seram lucu





ermmm ..!! mmg susah nak cerita sal segmen nie ... ( blur sekejap)
cerita seram tu ade tp tak berapa nak ingat laa... cite aku nie nak kate seram xde ar seram mane pon.. nak kate lucu pon xde ar lucu mane .. tp nie mmg cerita benar dan berlaku depan mate aku sendiri ..

x silap aku cite/kisah yg aku nak cerita kan nie ia terjadi tahun 2005. mase tu aku berkhidmat untuk negara ..
PLKN laaa .. lame sgt da tu .. mmg x ingat la aku ..tp aku akan cube perah otak aku nie untuk patah balik ke tahun 2005 tu .. @#$%^ !!!!

dlm kem tu ade la sorg budak nie .. name mmg x ingat .. tp perwatakan 100% aku ingat .. badan budak nie mmg tol2 kecik .. tinggi die ade la dlm 145 cm + + .. die nie byak bersendirian .. kurang bercakap .. nak di pendekan cerita .. budak nie ade satu tabiat .. die gemar ronyok ronyok kertas dan buat bentuk anak patung .. mmg kreatif budak nie .. bia la kan die .. hobi die kot ..

tp , ade satu malam tu .. dorm lelaki gempar dengan bunyi budak kecoh .. mati mati aku ingat kes gaduh .. ape lagi ..aku ngan budak aku da standby barang daa... kitorg pegi cari budak yg wat bising memalam tu tanye asal ..
sekali jawapan budak tu memeranjat kan kitorg sume .. die kate kawan yg duk sebelah katil die meracau macam org kene sampuk - time tu naik bulu roma aku bhai -
cepat2 gegar bilik waden .. aku ,waden dan sume dak2 laki yg lain terus tuju kat dorm yg kecoh tu .. sekali aku tgok rupenye budak yg hobi die wat patung tu meracau !!!! ape lagi..waden suh budak budak len pegang .. tp.....tewas ...seingat aku 5org pegang.. harammmmm... tak daya .. yg pelik nye kecik je budak tu tp 5org slumber die adap .. tambah lagi org .. tu pon mcm separuh mati nak menahan .. time tu waden da suh panggil ustaz .. ( biase la setiap kem mesti ade sorg ustaz )

- kite cepat kan cite ar erk -

ustaz smp bace mcm2 surah dr al-Quran .. tup ..tup .. ustaz suh selongkar loker budak tu ...
ya Allah !!!!!!!!! sekali bermacam2 jenis rekaan patung hasil dr kertas yg budak tu buat ... ustaz cepat cepat suh kami kumpul dan bako !!! sume patung tu ... kite bako ..!! kite bako ..!!
lepas setel kes patung tu lame lame baru la budak td tu cool down ..

tp .. sampai sekarang aku tidak tau ape kene mengena patung patung tu dengan kes budak tu meracau ..
sikit pon ustaz tu x bercerita .. ustaz tu cume beritau .. "jgn sesekali menyekutukan Allah S.W.T" .. sampai sekang aku ingat kate kate ustaz tu ...

p/s : aku rindu budak budak kem paya indah 

tag : ayien

7 comments:

schasya said...

adoi . . ada gak laki yg rajin mcm nie.. heeee:) jum baca nie plak
http://schasya-gloomyrama-rama.blogspot.com/2011/05/segmen-sc-seram-lucu.html

faizal chicharito said...

tu la kan..pelik...ngat pompuan je yg kene histeria nie...

blognizamlah said...

perhh...misteri toii...ape kaitan origami tu dengan itu kejadian....haiiyookk....seram2...usha my story pulak

http://blognizamlaa.blogspot.com/2011/05/segmen-sc-seram-lucu-mayat-hidop.html

AIN MUSTAZA said...

xpernh citer ponnnn...

ronyok2 kertas buat patung tuh macam citer JUVANA je..dia suka buat2 bntuk haiwan dgn daun n kertas..kan?kan?kan?
pasan x?

faizal chicharito said...

ade..tp lame nye kes n wat pe nak cite .. lg pon dulu kan kite da x kenal...bahahahaha...
tgok de segmen nie semalam tu yg cube ingat2 balik..kikiki tu pon ingat ingat lupa..

ain roti said...

uish..mmg pelik la..creepy + scary..grr...

faizal chicharito said...

hahaha.. bukan mmg pelik tp sungguh pelik da tu..