klik di sini , terima kasih

PEMINAT SETIA!

Monday, 13 June 2011

kisah aku dia dan dot dot dot [episod 1]

tanggal 23/02/2004 adalah hari bersejarah dalam hidup aku .. nak kongsi cerita nie memang agak malu sikit tapi tak salah kalau aku nak berkongsi .. huh!!! tarik nafas sat .. seminggu sebelom hari bersejarah tu aku telah menemui seorang gadis yang agak kecik orang nye , comel , periang dan tertarik pada pandangan mate aku .. start 1st time jumpa tu ari ari dok mengayat .. agar tak ade orang lain yang sambar .. huhu


sehari sebelom valentine days, aku dengan bangga nya merasmikan hubungan kitorg telah bersatu .. [cinta monyet] maklum ar time nie tahun amik SPM bohhh !!


sejak kami da berkapel biase la kan .. kua je la tiap minggu .. konon nye time tu dunia aku yang punye .. kebetulan lak time tu cerita drama "sembilu" dok aktif kat tv .. jadi secara kebetulan jugak lagu tema sembilu yang dinyanyikan oleh brader awie kite - "ratuku" telah menjadi lagu tradisi aku dan die .. haha .. giler kelakar korang nie .. 

sehingga la tamat sekolah aku terpilih join PLKN .. so, aku terpaksa berjauhan dengan die buat selama 3 bulan .. sedih ooo mula mula .. maklum la time tu die la sorg GF yang aku ade .. tak sangka die betul betul menanti kepulangan aku selama aku di PLKN.. so sweet ..


tapi, di PLKN aku mule buat perangai .. aku berubah sikap .. maklum laa , bile berada di top 10 dalam kem so, sume orang pasti kenal .. sebut je name aku sape yang tak kenal .. mule mule aku pasang adik angkat .. sume orang adik angkat aku .. lame lame terangkat .. 

sehingga la satu ari si die tau perangai aku nie .. adeiii !! kantoi suda ..!! kami bergaduh gaduh dan gaduh .. sampai satu tahap aku bengang aku terus keluarkan kate kate yang x sedap di dengar .. "kite putus" aku terus blah tinggal kan die seorang diri .. tp, pergaduhan kitorg nie tak la lame mane pon .. tup tup kami sambung balik .. time tu aku rase menyesal bagai .. kami pon sambung balik hubungan yang sudah putus tu ..


abis saja dari PLKN die la yang banyak tolong aku .. cari kan aku keje .. alhamdulillah dapat .. time tu aku buat keje sementara keje di A&W.. si die yang tolong kerana ade kawan die yang bekerja di situ .. dalam masa yang sama aku sedang menunggu panggilan untuk sambung belajar .. Alhamdulillah penantian aku berbaloi kerana 1hari aku terima panggilan dari terengganu yang aku terima masuk ke sana .. syukur!!
tapi sedih nye aku terpaksa meninggalkan si die sekali lagi .. kali nie bukan 3bulan tapi 3tahun .. 

tapi, aku da berjanji yang aku takan buat perangai yang sama masa berada di PLKN dulu .. aku memang da berubah .. tapi, nasib tak menyebelahi aku kerana kali nie si die pulak yang berubah .. kate nye "syg,takut b akan ulangi perangai masa di PLKN dulu.. tu sebab syg cari backup sebelom ape ape terjadi.." pedih bunyi nye ..tapi, aku tak salah kan die .. die berhak untuk pilih jalan die .. aku redha walaupon susah nak terima.. kini die da ade penjaga baru .. mungkin lebih baik dari aku .. boleh di katekan 3tahun jugak la hubungan dorang .. tak ape la.. aku doa kan die happy dengan pilihan die ..


nampaknye memang si die betul betul da pergi jauh dalam hidup aku .. kami da lost contact beberapa tahun .. mungkin die da bahagia sekarang .. lame jugak aku keseorangan masa tu .. tak ade yang boleh menggantikan die dalam idup aku ..kecewa akan kehilangan die memang amat aku rasai .. tapi, aku harus terus kan idup aku jugak .. sehingga satu hari aku da buat keputusan untuk cari pasangan idup lain dan cube buang si die jauh dari hati aku yang selama nie terpahat nama nye ..


akhirnye aku mendapat pengganti si die .. aku happy semula setelah di tinggalkan .. tapi, happy aku tu hanye sekejap kerana ramai yang aku cube untuk menggantikan tempat die semua nye tak lame .. kerana bagi aku dorang semua tiada ciri ciri yang aku minat .. kapel putus kapel putus .. itu lah rutin perhubungan aku .. sehinggalah aku sudah bekerjaya semua perempuan yang jadi pengganti si die tidak penah kekal .. malang betul nasib aku ..

sehingga tahun 2008 tarikh tepat aku tak berapa ingat .. satu malam aku terima sms .. aku terkejut sms tu dihantar oleh si die yang da lama aku lupekan .. kami bersms dan satu ari aku ajak die berjumpa dan keluar makan dengan ku .. die setuju .. pada malam aku ajak die keluar tu kami pergi ke restoran area pandan indah .. kami makan dan beborak .. situasi time tu seperti baru sahaja kami kenal antara satu sama lain .. ade malu,segan,happy n ade rase macam nak peluk je die dan berkata " i miss u so much".. 



tapi, orang kate kalau da jodoh takan ke mana kan .. aku dapat tau yang die telah pon putus dengan pasangan die dulu .. huh!! ini peluang .. aku pon tak lengah kan masa.. ari ari aku mengayat dan Alhamdulillah die sudi terima aku semula .. time tu tuhan saja yang tau betapa happy nye aku .. start ari itu kami pon menyambung hubungan kami sehingga la tanggal 18/12/2010 kami telah bertunang atas restu kedua pihak keluarga .. si die yang aku ceritakan dalam entry nie ade lah ayien mustaza ..


" ya Allah ya Tuhan ku .. Engkau lindungilah hubungan kami dari segala keburukan dan dari segala hasad dengki orang.."

nak tau lebih lagi cerita " kisah aku die dan dot dot dot " ikutilah episod episod akan datang ...






6 comments:

She Ra said...

huiyooo..pewwwiittt... semoga kekal slamnya..

faizal chicharito said...

makasih makasih..

AesyaZealous said...

wahhh.. eii apesal bdk2 kat plkn suke tinggalkan awek/bf erkk?? hohhoo

puteri rimba said...

fuiiiiyooooo...giler berliku kisah nih...heeee...apa pun aku sentiasa doakan korang bahagia ke akhir hayat...jgn gaduh2 tau....jaga baik2 and jangan persiakan peluang yang ada....

faizal chicharito said...

sya: biase la time tu muda muda lagi..x matang..tp sekang da berwawasan..ahaks....

faizal chicharito said...

sue: makasih.. ehhh berliku erk?? ikut kan lagi berliku cite nie..tp aku ringkas kan sikit..